hannapavift

Alla inlägg den 7 maj 2014

Av Hanna - 7 maj 2014 12:25

Hej kara familj och vanner!


Herregud, vad jag har varit dalig pa att uppdatera bloggen. Det ar sa mycket som hander hela tiden och jag vet inte hur manga ganger jag har varit tvungen att stalla in en skype-date pga dalig tackning.

Senast skrev jag om vart White Water Rafting-aventyr och sedan dess har vi hunnit med ganska mycket. Vi har utforskat grottor i Waitomo. Vi spenderade en hel dag under jorden da vi absailade ner, klattrade upp for vattenfall, "Black Water Raftade" (vi hoppade i en flod under jorden och tittade pa lysmaskar i morkret! SA KALLT!!)





Me absailing down in to a 30 m deep cave



Me and Joe coming out again after 3 h under ground


Vi har aterupplevt gamla minnen, da vi halsade pa var gamla kapten Eric fran seglingen i Stilla Havet. Han bor uppe i norra Nya Zeeland i Whangarei pa landsbyggden. Med oss hade vi aven en av passagerarna, Yvonne, som var med pa 4 delar av hela resan och det kandes som att hon var en del av besattningen. Vi spenderade nagra dagar pa Erics gard (vilket kandes som att jag var tillbaka pa min mormor och morfars sommarstuga i Smaland hemma i Sverige) och efter det korde vi upp till ett magiskt omrade som kallas Bay of Islands. Det var dar som vi forst nadde land pa Nya Zeeland ombord Soren Larsen for 2 ar sedan. Gissa vad vi gjorde? Vi hyrde en bat tillsammans och seglade runt och besokte platserna vi sag tidigare. Vi badade, solade, fiskade och jag lyckades lamna Joe pa en ode o! Brilljant.



Yvonne, me and Eric




A very lucky girl for capturing this one!



Beautiful Roberton Island


Efter var fantastiska segling begav jag och Joe oss annu langre norrut, anda upp till den nordligaste platsen pa Nya Zeeland, Cape Reinga. Pa vagen upp stannade vi pa en helt underbar camping precis vid stranden och vi var helt sjalva. Vi surfade och solade hela dagen!



Vagen till Cape Reinga gar langs med en strand kallad 90 mile beach! Det finns ett alternativ att kora hela vagen upp pa stranden, men man maste vara forsiktig med nar det ar ebb och flod.. da vattnet kommer valdigt hogt upp och du kan latt fastna i sanden. Vi bestamde oss for att stanna pa den sakra sidan och kora pa asfalten..


Nar vi kode langs 90 Mile Beach sag vi en skylt som sa "sanddyner 3 km". Vi hade hort rykten om dessa och att man kan "aka pulka" ner for dem. Detta ville vi verkligen inte missa, sa vi bestamde oss for att ta en titt. Och sannerligen kunde man hyra brador nagot mindre an surfbrador och aka ner for de 30 m hoga dynerna. Herregus vad snabbt det gick och jag skrek som en liten tjej! Vi hade sand OVERALLT.



Sanddynerna



Som om inte sanddyner var nog sa sag vi, under tiden vi lekte i sanden, att bussar korde langs en back som ringlade sig fram bredvis dynerna. Vi fragade damen som vi hyrde bradorna av och hon berattade for oss att man kan kora ner langs denna back anda ner till stranden under ebb. Och vad gjorde vi? Vi korde ner!



Gamla Bettan pavag till stranden!


Uppe vis Cape Reinga kan man tydligt se dar det Tasmanska Havet moter Stilla Havet! Jattehaftigt. Tyvarr var det regnigt och mulet dagen da vi var dar och bilderna ar ganska kassa. Men jag vill anda visa hur det sag ut!



Det Tasmanska Havet moter Stilla Havet, helt otroligt.


Efter vara aventyr norrut korde vi tillbaka ner till Erics gard for en avslappnande vecka da vi at flera liter glass, joggade av mig glassen, fiskade och fangade tre fiskar till middag, seglade en kontiki och spelade kort. Eric ar en fin van som tog hand om oss och vi fick antligen sova i en riktig sang.





Jag under ett vattenfall hos Eric


Nu har vi lyckats ta oss ner till den sodra on. Vi tog bilfarjan igar och anlande i Picton runt 12-tiden. Just nu sitter vi pa en campingplats i Nelson. Det regnar och vadret borjar bli valdigt kallt.


Var plan ar att ta oss ner till Wanaka dar vi planerar att hitta en lagenhet och stanna for detta arets skidsasong. Jag har lyckats fa ett jobb pa Cardrona Ski Resort som biljettforsaljare och informator. Min traning borjar den 13 juni och vi oppnar dorrarna den 20 juni. Jag ar jatteglad och exhalterad, detta ska bli sa kul!

Pa vagen ner till Wanaka ska vi halsa pa Yvonne igen i Kaikoura.


Ta hand om er alla dar hemma. Jag saknar er v

Presentation


Välkommen till mitt äventyr.

Fråga mig

41 besvarade frågor

Translate Blog

Kategorier

Work & Holiday i Australien

En resa längs Australiens östkust samt mitt liv i Sydney där jag arbetar för Sydney Harbor Tall Ships.

Seglandes runt Stilla Havet

April 2012 - Oktober 2012 arbetade jag som "deckhand" ombord det vackra skeppet Soren Larsen när hon seglade runt i Stilla Havet.

Work & Holiday Nya Zeeland

Under 2014 befinner jag mig på Nya Zeeland, både för att arbeta och resa. Jag och min partner tänker resa runt hela landet i vår van och göra en skidsasong i Wanaka!

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards